Plan of bericht | prikbord
12 juli | 14:53 uur
Vrijwilligers Swetterhage | Vrijwilligers, Zoeterwoude, Gemvia-SVG Groep,regio 4 Swetterhage
volg buur
SWETTERHAGE ZOEKT Rij-instructeur voor de 9 personenbusjes
 Een goed begin is het halve werk..

Voor het veilig vervoeren van cliënten zoeken we instructeurs die aan mensen met een rijbewijs  uitleg willen geven over de bediening van de rolstoellift van de bus en het veilig vastzetten van rolstoelen enz. Daarnaast geef je als rij-instructeur tijdens het rijden met de bus tips over hoe om te gaan met de lengte van de bus bij het nemen van een bocht of een verkeersdrempel, het veilig remmen etc. De rij-instructeur beoordeelt de rijvaardigheid van de toekomstige chauffeur middels een beoordelingsformulier.
Bij voorkeur heb je ervaring met het rijden in een 9 persoonsbusje en/of heb je ervaring met het rijden op wat grotere voertuigen. Je hebt geduld, vind het uitleg geven en het beoordelen iets dat bij jou past.
 
Wat ga je doen?
Als instructeur van de 9 persoonsbussen geef jij, naast uitleg van de precieze bediening van de bussen, ook vorm aan een ervaringsrit. Samen met een vrijwilliger/begeleider ga je een rit maken waarbij wordt nagegaan of na die rit diegene zonder problemen de bus kan bedienen. Dit wordt gedaan door middel van een beoordelingsformulier. Om rij-instructies af te kunnen nemen, wordt je ingewerkt door iemand die dit al langere tijd doet.
 
Wat bieden wij:
•          de mogelijkheid iets toe te voegen aan het leven van iemand met een beperking;
•          ontwikkel-/ scholingsmogelijkheden;
•          goede begeleiding en een duidelijke samenwerkingsovereenkomst;
•          onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding.
 Interesse:
Heb je interesse in deze vrijwilligersvacature? Neem contact op en kom eens vrijblijvend langs. Maak kennis en kijk of er een match is!
 
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is vereist. Deze kan kosteloos via ons worden aangevraagd.
 
Sollicitaties naar:
Sandra Larsen, Locatiemanager recreatie en vrijwilligers, 06-15530266, Sandra.larsen@gemiva-svg.nl
lees verder